Welkom bij de Basisschool van HIP!

 

De Basisschool van HIP is een reguliere particuliere basisschool. Dat betekent dat wij het reguliere curriculum aanbieden, maar dan met vele aanvullingen, die je niet zomaar ergens anders vindt.

Een uniek onderwijsconcept, waar je de beste versie van jezelf wordt!

Onze visie

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen graag naar school gaan, graag spelenderwijs willen leren op basis van hun eigen intrinsieke motivatie en vooral zichzelf kunnen zijn. De intrinsieke motivatie kan gestimuleerd worden doordat leerlingen de ruimte hebben om hun eigen keuzes te maken, hun eigen manier van leren te bepalen en hun eigen tempo te kunnen volgen. Door uitdagend onderwijs te bieden dat past bij de behoefte en interesse van het kind, stimuleren wij het leren en de ontwikkeling.

Het leerproces wint aan kwaliteit als de leerling samen met de leerkracht zijn doelen kan bepalen en daar telkens op leert bij te sturen. Dit wordt vastgelegd in een persoonlijk portfolio. De groei van elke leerling wordt gestimuleerd door de positieve feedback, regelmatige evaluaties en coaching in de klas. Op deze manier stimuleren wij onze leerlingen om telkens de lat iets hoger voor zichzelf te leggen.

Ons onderwijs

Persoonlijke aandacht

Op de basisschool van HIP zijn de groepen klein. Er is een groepsleerkracht en alle ochtenden een plusleerkracht om instructies te geven op jouw niveau, om je te coachen en te begeleiden in jouw leerproces en om naar je te luisteren en met je te praten. Op deze particuliere basisschool gaat het leren om persoonlijke aandacht. Dat werkt!

Thematisch onderwijs

Reken, taal, schrijven, lezen, we doen het allemaal op de Basisschool van HIP. En we doen nog veel meer! Elke periode staat er een leuk en leerzaam thema centraal in de school. Een paar voorbeelden zijn; je eigen plek, extreme uitvindingen of bijvoorbeeld wereldreizigers.

De bovenbouw heeft binnen dit centrale thema een andere focus dan de middenbouw, zo houden we de thema’s passend bij de leef- en belevingswereld van onze leerlingen. Binnen het thematisch onderwijs verbinden we schoolvakken met creatieve vakken, met onderzoeksvaardigheden en andere 21st century skills, zoals presenteren.

Hoogbegaafd

De Basisschool van HIP is een particuliere reguliere basisschool. Dat betekent dat het reguliere curriculum aangeboden wordt, maar wel in kleine klassen van maximaal 14 leerlingen. Binnen het concept van gepersonaliseerd onderwijs kunnen wij heel goed versnellen, compacten van leerstof en verrijking bieden aan kinderen die bijvoorbeeld hoogbegaafd zijn. Deze vormen van het aanbieden van leerstof heeft bewezen effectief te zijn voor hoog -en meerbegaafde leerlingen. En belangrijker, leren wordt weer leuk! Binnen het instituut zijn er specialisten, die waar nodig expertise kunnen delen met de groepsleerkracht.

Kijkje binnen

Kom sfeer proeven!

Wil jij zien wat wij op onze HIPpe basisschool allemaal doen?

Klik hier

Pijlers

Onderwijs op maat

De Basisschool van HIP is een reguliere particuliere basisschool waar wij de leerstof gepersonaliseerd aanbieden. Dit doen wij door instructies te geven in kleine groepjes op het eigen niveau van iedere leerling. Maar er is meer! Waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat zijn jouw talenten en waar heb jij interesse in? Door middel van coaching in de klas, door je eigen coach (de groepsleerkracht of een van onze plusleerkrachten) begeleiden we je hierbij.

Leervoorkeur

Gepersonaliseerd onderwijs betekent ook zoveel mogelijk leren op de manier die het beste bij je past. Als je bij ons op school komt, doe je de Peperklip. Dat is een tool, ontwikkelt door HIP, waarmee je kunt bepalen wat jouw leervoorkeur is. Is het handig om jouw leerproces met plaatjes te ondersteunen, of houd je juist meer van een mondelinge uitleg? Wij houden daar zoveel mogelijk rekening mee tijdens de instructies.

Eigen leerlijn

De Basisschool van HIP biedt het reguliere curriculum voor basisonderwijs aan. Kun je sneller, misschien omdat je hoogbegaafd bent? Of omdat je al heel goed bent in een schoolvak? Dat kan bij HIP. Vind je een vak nog niet zo makkelijk, ook geen probleem! Je volgt je eigen leerlijn, per vak, op de basisschool van HIP. Wij maken gebruik van gerenommeerde methodes en digitale onderwijsmiddelen. In een persoonlijke portfolio-map houd je, je eigen ontwikkeling bij.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier

Aanmelden

Direct aanmelden? Klik hier

Contact

De Basisschool van HIP

Jan van Eijcklaan 10
3723 BC Bilthoven
Telefoon: 030 3036603
E-mail: info@ditiship.nl

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#HIPHELPT

nieuw

Wow, net een gesprek gehad met directrice Chantal over Olivier! Waar zijn vorige school hem begin vorig schooljaar nog terug heeft gezet naar groep 3 omdat hij zo’n achterstand had en niet aan het werk te krijgen was, gaat hij nu naar groep 6 na de zomer!! Waarbij hij zelfs met rekenen al start in groep 7 en waarschijnlijk al later in het schooljaar wiskunde op de middelbare school gaat volgen!! En dan ook nog een blij kind! Eindelijk zien we Olivier zoals hij thuis ook is!! Very happy…🙏🏻

B. Smit (Moeder leerling) Basisschool van HIP , Bilthoven