CITO / NIO training

De meeste Nederlandse basisscholen nemen gedurende de schooljaren van leerlingen Cito-toetsen af. Vooral de Cito-toetsen in groep 6, 7 en 8 zijn belangrijk. Aan de hand van deze uitslagen wordt bepaald welk vervolgonderwijs het beste bij de leerling past.

De Cito-toets test de vaardigheden en kennis die leerlingen op de basisschool hebben opgedaan. De Cito-toetstraining van HIP zorgt ervoor dat ze hier met zelfvertrouwen aan kunnen beginnen. Bij de Cito-toetstraining komt het volgende aan bod:

  • Leren werken met multiple choice en tijdsdruk
  • Vergroten van zelfvertrouwen
  • Opsporen van eventuele kennisachterstand en hulp krijgen hierbij
  • Vertrouwd raken met de Cito-toets

OEFENEN EN HERHALEN

Om goed aan te sluiten bij de behoeften van ieder kind, wordt de training bij HIP in een 1-op-1 situatie gegeven. Oefenen en herhalen staan centraal bij de training; zo raken de leerlingen vertrouwd met de vraagstelling van de Cito-toets. Daarbij krijgen de leerlingen uiteraard veel ruimte om vragen te stellen.

NIO-TOETS

Op sommige basisscholen doen leerlingen uit groep 8 niet de Cito-toets maar de NIO-test, de Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau. De NIO-toets meet intelligentie en leervermogen. De NIO-training van HIP zorgt ervoor dat uw kind goed voorbereid aan de toets begint.

OEFENEN MET ONDERDELEN

De NIO-toets bestaat uit een verbaal deel (synoniemen, analogieën en categorieën) en een symbolisch deel (getallen, rekenen en uitslagen). Kinderen oefenen alle onderdelen van de test, in een 1-op-1 situatie. Zo leren ze om te gaan met tijdsdruk en zijn de onderdelen herkenbaar als ze de ‘echte’ toets onder ogen krijgen.

NIO-TOETS DOEN?

Bij HIP geven we niet alleen NIO-training, uw kind kan de toets ook bij ons komen doen. De NIO-toets wordt afgenomen door een van onze orthopedagogen.