Huiswerkinstituut HIP Baarn

Welkom

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding is bij huiswerkinstituut HIP Baarn veel meer dan alleen maar bijhouden of een leerling zijn of haar huiswerk wel heeft gemaakt. Er wordt via ons online-leerlingvolgsysteem een
planning gemaakt van wat er gedaan moet worden, zowel voor de dagen dat de leerling bij HIP is, als voor thuis. Het maakwerk wordt nagekeken en het leerwerk overhoord. Voordat de leerling een toets op school heeft, bieden wij een oefentoets aan om te zien of de leerling de stof voldoende beheerst.
Na afloop van elke dag dat een leerling bij HIP is geweest, wordt er een verslag naar de ouders gestuurd. Hierin staat wat er die dag is gedaan en of er aandachtspunten zijn waar thuis nog aan gewerkt moet worden. Ook tussendoor is er daar waar nodig en/of gewenst, contact met de ouders.

Voorbereiding nieuwe schooljaar

Heeft u het gevoel dat uw kind weliswaar over is gegaan naar het volgende jaar, maar toch
achterstand heeft opgelopen? Gaat uw kind naar de middelbare school, maar is er wat
onzekerheid over bijvoorbeeld rekenen of taal? Huiswerkinstituut HIP Baarn is in de zomermaanden gewoon geopend om uw kind daarbij te helpen. Dit kan volledig als maatwerk worden ingericht; neem
daarvoor gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bijles voortgezet onderwijs

Gaat het prima op school met uw kind, maar heeft het moeite met een of meerdere vakken?
Bijles bij huiswerkinstituut HIP Baarn wordt gegeven door vakdocenten, die een-op-een intensief
samenwerken met uw kind. Dit gebeurt niet op basis van abonnementen, maar is per keer af te nemen. Soms is namelijk een enkele bijles voldoende om een achterstand in te lopen, of bijvoorbeeld om te helpen bij het maken van een profielwerkstuk (PWS).

Bijles basisonderwijs

Heeft uw kind moeite met bijvoorbeeld Rekenen of Taal? Vanaf groep 3 verzorgen wij bij huiswerkinstituut HIP Baarn bijlessen voor die vakken, of helpen wij uw kind met het huiswerk van die week. Daarnaast kan uw kind bij ons terecht voor hulp bij het voorbereiden op de CITO-of IEP-
toets.

Studiecoaching voortgezet onderwijs

Heeft uw kind behoefte aan een of twee per week hulp bij de planning? Of even een steuntje in de rug voor een bepaald vak zonder dat er per se behoefte is aan structurele bijlessen?
Bij huiswerkinstituut HIP Baarn bieden wij studiecoaching aan, waarin we gedurende een uur de planning voor die week samen met de leerling bespreken.

Studiecoaching MBO/HBO/WO

Heb je tijdens je studie moeite om het overzicht te houden? Wanneer moet je leren voor welk
tentamen, wanneer moet je wat doen voor je scriptie? Bij huiswerkinstituut HIP Baarn helpen wij je het overzicht te behouden, zodat jij je op je studie of scriptie kunt concentreren en je niet urenlang bezig bent met het maken van een goede planning.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.00 – 19.00 uur
Zondag
11.00 – 17.00 uur

 

Kijkje binnen

Wil je nog meer sfeer proeven van huiswerkinstituut HIP?

Klik hier!

Adresgegevens

Huiswerkinstituut HIP Baarn

Amalialaan 41
3743 KE Baarn
Telefoon: 035-7370138
E-mail: baarn@instituuthip.nl

Contact & aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#hiphelpt

Dankzij HIP heeft onze zoon alsnog zijn brugklas-cijfers op kunnen halen en zit hij nu in 2HAVO

Moeder leerling / huiswerkbegeleiding

Wat een top ervaring! Intensieve begeleiding op maat! Twee weken voor mijn deadline heb ik bij HIP nog scriptiebegeleiding kunnen krijgen. Wat een service! Walter is een vakman en kon veel voorbeelden uit het bedrijfsleven geven.

Anoniem, 18 jaar

We vinden het fijn dat er bij HIP een duidelijke structuur wordt aangebracht en dat het huiswerk ook echt wordt overhoord en nagekeken.

Moeder leerling / huiswerkbegeleiding