Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost

Welkom

In 2017 zijn we verhuisd naar het mooie ruime pand op de Biltstraat waar we ons nog beter kunnen richten op waar we goed in zijn: het begeleiden van basis -en middelbare scholieren tot studenten van MBO tot universiteit. Met ons zorgvuldig opgebouwde bestand aan oefentoetsen, examentrainingen en ons toegankelijke online planningsysteem kun je bijna niet ontkomen aan een lijst met mooie cijfers!

Wat doen wij bij HIP Utrecht-Oost:

  • Huiswerkbegeleiding
  • Bijlessen voor alle vakken, ook MBO/HBO en WO
  • Examen en CITO trainingen
  • Remedial Teaching
  • Scriptiebegeleiding
  • Faalangsttraining
  • Studiekeuze coaching

Hoe ziet er een dag huiswerkbegeleiding bij Instituut HIP Utrecht-Oost eruit?
Inchecken: Bij binnenkomst meld je je eerst bij de vestigingsmanager die samen met je gaat kijken wat er die dag op de planning staat. We werken met een online planningssysteem waar alle informatie van school in kan worden gedownload en we overzichtelijke planningen kunnen maken, ook voor de dagen dat de je niet op HIP bent.

Aan het werk: Vervolgens ga je naar je plek in het stiltelokaal aan je huiswerk beginnen. Onze ervaren begeleiders zijn er om je huiswerk na te kijken, te bespreken en het leerwerk te overhoren. Loop je vast met de stof, de begeleiding is 1 op 4 dus ruimte genoeg voor vragen. In de weken dat je toetsen hebt, zullen we een oefentoets bij je afnemen om te kijken hoe goed je de stof beheerst. Deze oefentoets bespreek je dan met een van de begeleiders. 

Pauze: Nadat je keihard hebt gewerkt en ook al een hele schooldag erop hebt zitten gaan we om 16.20 uur even pauze houden met z’n allen. Boven hebben we een grote chillkamer en in de zomer in onze tuin, waar we wat kunnen drinken en met regelmaat tosti’s of soep hebben voor de knorrende magen. Om 16.40 uur gaat iedereen nog even serieus aan de slag met zijn huiswerk tot 19.00 of wanneer je alles af hebt.

Uitchecken: Heb je alles af? Wat is er blijven liggen? Met de vestigingsmanager overleg je hoe de planning eruit ziet. Ouders krijgen dagelijks een verslag hoe de dag is verlopen en waar eventueel ’s avonds nog aan gewerkt kan worden. In het online planningsysteem kunnen de ouders zelf ook bekijken wat we elke dag inplannen. Zo houden we de lijntjes kort en kunnen we samen streven naar de beste resultaten.  

Openingstijden:

Maandag tot en met donderdag: 14.00 – 19.00 uur

Zondag: 11.00 – 15.00

Huiswerkklas

De Huiswerkklas is voor kinderen die minder intensieve begeleiding nodig hebben, maar wel een stilteplek nodig hebben. Vaak zijn dit gemotiveerde leerlingen die het fijn vinden om met hun vragen bij iemand terecht te kunnen. De leerling bepaalt wel zelf welk huiswerk er gemaakt of geleerd gaat worden en heeft zo de regie over het eigen leerproces. Uiteraard worden er wel tips gegeven over hoe het leer- en maakwerk aan te pakken.

Kijkje binnen

Wil je nog meer sfeer proeven van huiswerkinstituut HIP?

Klik hier!

Adresgegevens

Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost

Biltstraat 144
3572 BM, Utrecht
Telefoon: 030-3030648
E-mail: utrechtoost@instituuthip.nl

 

 

Contact

#hiphelpt