Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost

Welkom

Welkom bij het leukste huiswerkinstituut van Utrecht-Oost!

In 2017 zijn we verhuisd naar het mooie ruime pand op de Biltstraat waar we ons nog beter kunnen richten op waar we goed in zijn: het intensief begeleiden van basis -en middelbare scholieren tot studenten van MBO tot universiteit. We helpen de leerlingen met het ontwikkelen van hun studievaardigheden, het maken van een planning en houden er samen zicht op dat deze planning afgewerkt wordt. We besteden veel aandacht aan leervoorkeuren, individuele talenten en ontwikkeling van de leerlingen en studenten die bij ons komen. Met ons zorgvuldig opgebouwde bestand aan oefentoetsen, examentrainingen en ons toegankelijke online planningssysteem kun je bijna niet ontkomen aan een lijst met mooie cijfers! Redders van schoolcarrieres, zijn we ook wel genoemd! Het grootste compliment dat we kunnen krijgen!

Wat doen wij bij HIP Utrecht-Oost:

————–

Hoe ziet een dag bij Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost eruit?

Inchecken:

Bij binnenkomst meld je je eerst bij de vestigingsmanager die samen met je gaat kijken wat er die dag op de planning staat. We werken met een online planningssysteem waar alle informatie van school in kan worden gedownload en dus niet afhankelijk zijn van wat de leerling ons doorgeeft. De planning maken we voor de hele week, ook voor de dagen dat je niet op HIP bent.

Aan het werk: 

Vervolgens ga je naar je plek in het stiltelokaal aan je huiswerk beginnen. Onze ervaren begeleiders zijn er om je huiswerk na te kijken, te bespreken en het leerwerk te overhoren. Loop je vast met de stof, de begeleiding is 1 op 5 dus ruimte genoeg voor vragen. In de weken dat je toetsen hebt, zullen we een oefentoets bij je afnemen om te kijken hoe goed je de stof beheerst. Deze oefentoets bespreek je dan met een van de begeleiders. 

Pauze:

Nadat je keihard hebt gewerkt en ook al een hele schooldag erop hebt zitten gaan we om 16.20 uur even pauze houden. Boven hebben we een grote chill kamer en in de zomer een mooie tuin, waar we wat kunnen drinken en tosti’s, soep of noedels hebben voor de knorrende magen. Om 16.40 uur gaat iedereen nog even serieus aan de slag met zijn huiswerk tot 19.00 of wanneer je alles af hebt.

Uitchecken:

Heb je alles af? Wat is er blijven liggen? Aandacht voor moeilijke vakken? Met de vestigingsmanager overleg je hoe de planning eruit ziet. Ouders krijgen dagelijks een verslag hoe de dag is verlopen en waar eventueel ’s avonds nog aan gewerkt kan worden. In het online planningssysteem kunnen de ouders zelf ook bekijken wat we elke dag inplannen. Zo houden we de lijntjes kort en kunnen we samen streven naar de beste resultaten. 

Huiswerkklas:

De Huiswerkklas is voor kinderen die minder intensieve begeleiding nodig hebben, maar wel een stilteplek. Vaak zijn dit gemotiveerde leerlingen die het fijn vinden om met hun vragen bij iemand terecht te kunnen. De leerling bepaalt wel zelf welk huiswerk er gemaakt of geleerd gaat worden en heeft zo de regie over het eigen leerproces. Uiteraard worden er wel tips gegeven over hoe het leer- en maakwerk aan te pakken.

Voor meer informatie over de overige diensten klik hier.

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag:

12.00 – 18.00 uur

Zondag:

11.00 – 15.00 uur

Kijkje binnen

Wil je nog meer sfeer proeven van huiswerkinstituut HIP?

Klik hier!

Adresgegevens

Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost

Biltstraat 144
3572 BM Utrecht
Telefoon: 030-3030648
E-mail: utrechtoost@instituuthip.nl

 

 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#hiphelpt

Onze zoon Noah komt al bijna 3 jaar bij HIP en hij en wij zijn erg tevreden dus dat kan alleen nog maar beter worden!

Y. Hemmen, (vader leerling)

Wat fijn dat Milan vooruit gaat en het nu beter lijkt te snappen. Hij vertelt honderd uit over de tekst en meer analytische aanpak dan hij vroeger deed. Wordt bijna enthousiast van alle truckjes en mogelijkheden. Waarschijnlijk door de analytische aanpak ook een goed cijfer voor Latijn! Veel dank! Geef maar veel opdrachten om goed te oefenen en eindsprint in te zetten..

M. van Noort, (moeder leerling / bijles Grieks & Latijn)

Dank je wel ze vond het heel fijn bij je. Ze heeft niveau 2 gehaald bij cito dus super. Nu blijven oefenen zodat deze basis goed blijft.

M. Van Zomeren, (moeder leerling / CITO-training)