Welkom bij het huiswerkinstituut van HIP!

 

‘Met de kennis van school en de warmte van thuis’
Bij Instituut HIP krijgen leerlingen van het basis-, voortgezet en vervolgonderwijs een extra steuntje in de rug bij hun schoolwerk. Leerlingen kunnen met al hun vragen terecht bij een vast team van enthousiaste begeleiders. Met ruim 14 jaar aan ervaring en honderden geslaagden staan wij garant voor uitstekende persoonlijke begeleiding!

Onze visie

Bij Instituut HIP laten we de schoolprestaties niet aan het toeval over; wij bieden leerlingen een ‘stok achter de deur’ voor zij die dat nodig hebben. Het leer- en maakwerk van de leerlingen wordt zorgvuldig gepland en gecontroleerd. Dit betekent niet alleen het reguliere leer- en maakwerk, maar bijvoorbeeld ook praktische opdrachten en presentaties. 

Wij vinden het bovendien belangrijk dat leerlingen zelf wegwijs raken in hun schoolwerk. Daarom worden leerlingen actief betrokken bij het opstellen van planningen en maken we een gezonde verdeling tussen hetgeen zij bij HIP aan werken en wat zij thuis willen doen. 

Onze betrokkenheid beperkt zich niet alleen tot de leerling, maar gaat verder waar nodig. Elke HIP-dag worden de vorderingen van een leerling teruggekoppeld en elk jaar zijn er meerdere evaluatiegesprekken. Zo kunnen we elke leerling een passende aanpak bieden!

Onze begeleiding

Bij HIP kan een leerling terecht voor alle soorten vragen betreft het schoolwerk. Van het controleren van wiskunde-opdrachten tot het voorbereiden van een mondelinge presentatie Frans; onze begeleiders helpen de leerlingen waar nodig. Om deze diverse begeleiding te kunnen bieden, is er elke dag per vakgebied (alpha, bèta en gamma) in ieder geval één begeleider aanwezig.

Leerlingen geven zelf aan op welk moment zij geholpen willen worden met hun schoolwerk en worden vervolgens door een begeleider opgehaald om de stof door te nemen. Omdat de begeleiders snel en efficiënt te werk gaan, hoeven leerlingen niet langer te wachten dan nodig. Het bespreken van het huiswerk vindt plaats in aparte werkruimtes, waar de leerling één-op-één geholpen wordt.

Pijlers

Het gaat om hoe je het overbrengt

Om ieder kind het beste uit zichzelf te laten halen, heb je docenten nodig die een coach kunnen zijn.

Peperklip

Na leerjaar 2 kiezen de leerlingen een sector voor in de bovenbouw. Het gemeenschappelijk deel van ieder profiel bestaat uit de vaste vakken. Naast het gemeen- schappelijke deel volgen de leerlingen keuzevakken. ?De keuzevakken zijn afhankelijk van de gekozen

Bijles

Na het derde leerjaar kiezen de leerlingen een profiel voor in de bovenbouw. Het gemeen- schappelijk deel van ieder profiel bestaat uit de vaste vakken. Naast de verplichte vakken in het profiel moet elke leerling 1 of 2 profielkeuzevakken en 1 vak in het vrije deel kiezen.

Studiecoaching

Ook bieden wij de vakken Latijn en Grieks aan voor leerlingen die gymnasium volgen.rnNa het derde leerjaar kiezen de leerlingen een profiel voor in de bovenbouw. Naast de verplichte vakken in het profiel.

Kijkje binnen

Kom je even sfeer proeven?

Om je een idee te geven van ons HIPpe huiswerkinstituut scroll gerust even verder om te zien wat wij allemaal doen!

kijkje binnen

#HIPHELPT